Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής Μαλεβιζίου

Το Μαλεβίζι τίμησε τον ήρωα Νικόλαο Καβροχωριανό στη Μονή

Τον έφεδρο ανθυπασπιστή καταδρομέα Νικόλαο Καβροχωριανό, που έχασε τη ζωή του από εμφύλια πυρά στα τραγικά γεγονότα της Κύπρου τον Ιούλιο του 1974, τίμησαν σήμερα στη Μονή Μαλεβιζίου.

Ο Νίκος Καβροχωριανός, έφεδρος ανθυπασπιστής, ήταν ένας από τους κομάντο της ηρωικής Α’ Μοίρας του Μάλεμε που βρήκε τραγικό θάνατο όταν το αεροσκάφος Noratlas «Νίκη 4» συνετρίβη λίγο πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, καθώς εκλήφθηκε ως τουρκικό και χτυπήθηκε κατά λάθος από τα κυπριακά αντιαεροπορικά πυρά.

Το μνημόσυνο έγινε με ευθύνη του Δήμου Μαλεβιζίου, ενώ ακολούθησε ομιλία από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρο Καλλέργη, ο οποίος μίλησε για την πλούσια δράση του Νικόλαου Καβροχωριανού και τη θυσία του για την πατρίδα.

 

Η επιμνημόσυνη δέηση έγινε παρουσία αρκετού κόσμου, ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μονής Γιάννης Πατραμάνης, ο εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονής και η οικογένεια του ήρωα Νικόλαου Καβροχωριανού.

 

 

Μετά την κατάθεση στεφάνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Η τελετή μνήμης έγινε έξω από την εκκλησία της Παναγίας στη Μονή, εκεί όπου υπάρχει και η προτομή του Νικόλαου Καβροχωριανού.

Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου και μεταξύ των άλλων παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μαλεβιζίου Μιχάλης Αλμπαντάκης, Γρηγόρης Περυσινάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Βαμβακάς η Δημοτική και Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Εύα Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου σε συνεργασία με την οικογένεια του Νικόλαου Καβροχωριανού πρόσφεραν μπουφέ στους παρευρισκόμενους.

 

 

πηγή  www.fonimaleviziou.gr

 

Εάν σας άρεσε αυτή η δημοσίευση μοιραστείτε την!