Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής Μαλεβιζίου

Διαγωνισμός Κρασιού

2ος διαγωνισμός κρασιού (01-11-2014)

«Οίνου μελίφρονος» γεύσις

Διαγωνισμός Κρασιού

Διαγωνισμός Κρασιού

Μία ωραία εκδήλωση, για να βραβεύσει τους ερασιτέχνες οινοποιούς της Μονής και γειτονικών οικισμών, πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος το βράδυ του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του χωριού.

Στο 2ο Διαγωνισμό κρασιού έλαβαν μέρος νέοι κυρίως παραγωγοί, εραστές του ποιοτικού κρασιού, που με πολύ μεράκι και πάθος παράγουν κάθε χρόνο το θείο δώρο των θεών. Έμπειροι γευσιγνώστες: οι κ.κ. Λαμπράκης Εμμανουήλ οδοντίατρος, Μανωλιούδης Στέλιος γεωλόγος, Μοχιανάκης Κωστής μαθηματικός και πρώην πρόεδρος φίλων οίνου και αμπέλου, Σωμαράκης Νίκος γεωπόνος στο Κτήμα Λυραράκη, αξιολόγησαν λευκά, ροζέ και ερυθρά κρασιά φετινής οινοποίησης.

Ο Σύλλογος απένειμε τιμητικά διπλώματα σε έξι παραγωγούς , τα κρασιά των οποίων συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Προηγήθηκε της διαδικασίας αξιολόγησης ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Μανωλιούδη Στέλιου, ερασιτέχνη ερευνητή γηγενών ποικιλιών αμπέλου, με θέμα: «Ένα ταξίδι στα πολιτιστικά τοπία του μαλβαζία οίνου».

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής φιλοδοξεί να καθιερώσει σε ετήσια βάση το διαγωνισμό και με παράλληλες εκδηλώσεις να προσφέρει το κίνητρο στους παραγωγούς, μέσα από την άμιλλα και την ανταλλαγή εμπειριών, για την αναβάθμιση της ποιότητας του κρασιού της Μονής. Ευελπιστεί ακόμα ότι με τον εμπλουτισμό των γνώσεών τους για τις γηγενείς ποικιλίες θα διαδοθεί η καλλιέργεια του φημισμένου κατά την Ενετοκρατία μαλβαζία οίνου. Στο τέλος της εκδήλωσης οι γυναίκες του Συλλόγου με πολλή αγάπη προσέφεραν σε όλους τα νόστιμα εδέσματά τους.

Επιμέλεια κειμένου: Σκραφνάκης Γεώργιος, φιλόλογος

Η σειρά κατάταξης για τα έξι πρώτα κρασιά είναι:
1ο Πατραμάνης Γιάννης
2ο Καλλέργης Σπύρος
3ο Σκραφνάκης Γιώργος
4ο Κοκκινάκης Φάνης
5ο Νεονάκης Κώστας
6ο Καλλέργης Σπύρος

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας ενημερώνει ότι το έπαθλο του διαγωνισμού ήταν ένα δρύινο βαρέλι, το οποίο ο νικητής του διαγωνισμού το χάρισε στο σύλλογο.

Εάν σας άρεσε αυτή η δημοσίευση μοιραστείτε την!