Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής Μαλεβιζίου

Αδίστακτοι “σήκωσαν” ένα τόνο χονδροελιές από στρωμένα πανιά

 

Ανησυχητικές διαστάσεις τείνει να πάρει το φαινόμενο με τις περιστατικά κλοπής ελιών από καλλιέργειες αγροτών της Κρήτης.

Τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα από επιτήδειους που έχουν βάλει στο μάτι κόπους μιας χρονιάς των παραγωγών αυξάνονται ραγδαία .

Λίγα μόλις 24ώρα από το περιστατικό στο χωριό Ασκοί του Δήμου Μινώα Πεδιάδος όπου   μισός τόνος σακιασμένες ελιές έκαναν φτερά,  ακόμη πιο αδίστακτοι « ποντικοί» έβαλαν στο μάτι ελιές παραγωγών στην Μονή Μαλεβιζίου με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από ένα τόνο χονδροελιές.

Στο περιστατικό αναφέρεται ο κ. Τ. Β που δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει ότι μια μέρα απουσίας από το λιόφυτο , αποτέλεσε χρυσή ευκαιρία για τους δράστες να κάνουν … τη δουλειά τους χωρίς ουδείς να τους πάρει χαμπάρι.

«Χθες το πρωί δεν πήγαμε στο χωράφι λόγω βροχής και δεν μπορώ να πιστέψω ότι έδρασαν τότε. Πήγαμε σήμερα να μαζέψουμε τις ελιές και δεν πιστεύαμε αυτό που βλέπαμε. Τα πανιά ήταν άδεια και οι ελιές μας είχαν κάνει φτερά. Υπολογίζω ότι μου πήραν ποσότητα από τουλάχιστον 100 ρίζες».

Η υπόθεση πάντως λαμβάνει και άλλες διαστάσεις καθώς σύμφωνα με την καταγγελία δεν χτύπησαν μόνο την περιουσία του κ. Τ.Β αλλά και αρκετών άλλων παραγωγών με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από μισό τόνο χονδροελιές από την περιοχή Αζογυριάς στη Μονή Μαλεβυζίου.

«Να πας να τις μαζέψεις, για να βάλεις δύο δραχμές στο σπίτι σου και να βλέπεις ξαφνικά ότι δεν υπάρχει τίποτα. Έχουμε τρελαθεί. Είναι πραγματικά θρασύτατο αυτό που έκαναν και δεν μου έχει ξανασυμβεί»,  αναφέρει μεταξύ άλλων στο neakriti.gr απελπισμένος ο συγκεκριμένος παραγωγός που υποστηρίζει ότι μόνο από εκείνον πήραν τουλάχιστον 300 κιλά χοντρολιές ενώ συνολικά οι παραγωγοί που “χτυπήθηκαν ” υπολογίζονται σε πάνω από 15.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

πηγή www.neakriti.gr

Εάν σας άρεσε αυτή η δημοσίευση μοιραστείτε την!