Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής Μαλεβιζίου

Ανάδοχος για τα έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας σε Μονή

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για σημαντικά έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας στην περιοχή  της Μονής, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» και ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου. To  έργο αυτό αφορά τη βελτίωση και συντήρησης του αγροτικού δρόμου Μονή – Μονιανή Σκάλα της Τ.Κ. Μονής του Δήμου Μαλεβιζίου. Ο δρόμος αυτός αρχίζει μετά το μνημείο πεσόντων στην είσοδο του χωριού  και τελειώνει συναντώντας τον επαρχιακό δρόμο Ηράκλειο – Τύλισο – Ανώγεια στο ύψος της Μονιανής Σκάλας.

 

Πρόκειται για τη συνέχιση των παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής με σκοπό την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας του Μαλεβιζίου, δρόμων που έχουν υποστεί ζημιές από τις τελευταίες κακοκαιρίες και που έχριζαν άμεσης παρέμβασης. Στις εργασίες περιλαμβάνονται καθαρισμοί, διαμορφώσεις και ασφαλτοστρώσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, εργασίες που θα βελτιώσουν τις προσβάσεις σε αγροτικές περιοχές και θα ισχυροποιήσουν τις συνθήκες οδικής ασφάλειας.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Δημοτική Αρχή ήταν για αυτό το πρόγραμμα έτοιμη, με ολοκληρωμένες μελέτες και τεχνικό φάκελο, καταφέρνοντας έτσι να διεκδικήσει τη σχετική χρηματοδότηση αμέσως μόλις άνοιξε το πρόγραμμα, καταθέτοντας την πρώτη ημέρα την πρότασή της.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Βασικός μας στόχος ήταν και παραμένει η αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού προγράμματος. Γι’ αυτό και έχοντας έτοιμες μελέτες, είμαστε προετοιμασμένοι για να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε ευκαιρία, όπως έγινε και με το πρόγραμμα Φιλόδημος. Και ειδικά σε θέματα έργων βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής, ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, η προτεραιότητές μας είναι υψηλότατες – ειδικά μετά της καταστροφές από τα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα. Με την ευκαιρία, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω θερμά τον Υπ. Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και τον Βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, που στάθηκε αποτελεσματικά στο πλευρό μας, ενισχύοντας αποτελεσματικά τη θέση μας. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες μου, τους Αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Άρη Σαλούστρο, τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας, για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκρισή τους, τον Πρόέδρο του οικισμού  Γιάννη Πατραμάνη και τους τοπικούς φορείς για την άριστη συνεργασία μας».

Εάν σας άρεσε αυτή η δημοσίευση μοιραστείτε την!